Какъв печат да избера - настолен или джобен?

Качество на отпечатъка при настолен и джобен печат

Настолните автоматични печати правят по-добър отпечатък защото механизмът гарантира перпендикулярно движение на клишето спрямо хартията и равномерен натиск. При джобния самонамастиляващ се печат, както и при печатите с обикновена дръжка, е неизбежно да натиснете по-силно в една или друга страна и печатът често е неравномерен.

Ето защо за обичайната и ежедневна работа в офиса и за максимално качествени отпечатъци се препоръчва настолен автоматичен печат.

Предимства на джобния печат

Предимството на джобния самонамастиляващ се печат е малкият размер и скритият тампон, което предпазва от зацапване с мастило.

Можете да го вземете на път, в командировка, до банката и в други случаи когато качеството на отпечатъка не е от такова значение, а удобството за носене е по-важно.

Предлагаме обаче и кръгли автоматични настолни печати с капаче. Такъв печат също може да се пренася в чанта или в джоб без опасност от изцапване с мастило и попадане на външни предмети в механизма на печата.

Здравина на настолните и джобните печати

По отношение на здравина настолният автоматичен печат има предимство - настолните печати са предназначени за ежедневна и интензивна употреба. Джобните печати са за ползване в отделни случаи извън офиса и макар и да са качествено изработени и здрави, те не са предвидени за голямо натоварване.

Оптималният избор: Настолен + резервен джобен печат

Най-добрият вариант е да имате два печата (настолен и джобен) с еднакво клише. Така джобният печат ще Ви служи като резервен печат в случай на повреда или загуба на настолния.

Можете да вземете резервния печат когато сте в командировка или извън офиса без да оставяте счетоводителя или други служители, които също ползват печата, без възможност да подпечатват документи.

Икономично решение е в качеството на резервен печат да се ползва не джобен самонамастиляващ се печат, а печат с обикновена дръжка.