Безплатна статистика за Вашия сайт

Защо се нуждаете от статистика в сайта

Добрият сайт се нуждае от инструмент за статистика и анализ на посещенията в сайта. Статистиката Ви дава информация за това кой посещава сайта, кои са най-четените страници, какви ключови думи използват най-често посетителите за да открият сайта Ви, откъде идват посетителите в сайта.

Статистиката е безценен инструмент за правилно изграждане, управление и планиране на развитие на сайта. Знаейки каква информация търсят посетителите в сайта, Вие знаете как да направите сайта по-интересен и полезен за посетителите и така да пишете съдържание, което е полезно за тях и добре оценено от търсещите машини. Без такова знание не е възможно да се направи ефективна оптимизация за търсачки.

Статистика за сайта от Ориона Дизайн

Ние сме изградили и използваме за сайтове на наши клиенти собствен статистически сървър. Всеки клиент, чийто сайт поддържаме, получава безплатно собствен акаунт за вход в статистиката, където може да следи посещенията в сайта си.

Статистиката работи със световно известен безплатен софтуер с отворен код Matomo (предишното название PIWIK). Софтуерът се използва в над 500,000 сайта в цял свят и е преведен на 45 езика, включително и на български език.

Още по-полезно е, че получавате безплатно и приложение за вашия смартфон или таблет, с което може да следите посещенията в сайта си по всяко време, където и да се намирате. Приложението също е преведено на български език.

Каква информация получавате от статистиката?

  • Проследяване на посещенията в сайта по техния тип - пряко въвеждане на адрес, посещение от търсачка, посещение от линк в друг сайт, посещения от рекламни кампании
  • Проследяване на посещения от търсене по ключови думи
  • Проследяване не действията на посетителя в сайта - прочетени страници, време, отделено за четене, преминаване по вътрешни и външни връзки в сайта, прегледани снимки, свалени файлове
  • Проследяване на географско положение на посетителите
  • Проследяване на техническите характеристика на системите на посетителите - тип на устройството (настолен компютър, мобилен телефон, таблет) размер на екрана, операционна система, дори модел на телефон или друго устройство

Системата позволява да се формулират цели и отчитане на посещенията по зададени параметри - примерно колко души са посетители точно определена страница, щракнали линк или свалили рекламна брошура от сайта.

Всички данни са представени в прекрасно форматирани удобни диаграми, които могат да се променят по Ваше желание (кръгови, стълбови, облак от етикети и др.).

Всички данни могат да се свалят във формат CSV, XML, PHP, EXCEL, JSON и така да ги ползвате за анализ или съставяне на други документи.

Предимства на предлаганата от нас статистика за Вашия сайт

В Интернет съществуват множество сайтове и услуги, които могат да ви предложат безплатна или платена статистика за сайта, примерно Google Analytics, Clicky, StatCounter, Tyxo и др.

Нашето предложение има съществени предимства пред изброените горе услуги:

Скорост и надеждност на статистиката

Услугите от трети страни инсталират в сайта Ви малък код, който при посещение във Вашия сайт се свързва с отдалечения сървър за статистика (на стотици или хиляди километри) за да предаде данни за посещението.

Това забавя работата на сайта Ви и може да създаде проблеми при лоша връзка със статистическия сървър. Нашият сървър работи в мрежата на същия хостинг доставчик, където се хоства и сайтът Ви и така работата на статистиката е много по-бърза и безпроблемна.

Поверителност на данните

Важно предимство на нашата статистика е, че достъп до данните за посещения в сайта Ви нямат трети лица.

Когато ползвате за статистика трети доставчик, то всички данни за посещенията във Вашия сайт, както и лични данни за посетителите в сайта (примерно техните IP адреси, технически данни за техните устройства, достъп до бисквитки в техните браузъри) стават достояние на тази трета страна и не можете да бъдете сигурни дали те няма да бъдат ползвани неправомерно, както против Вашите интереси, така и против интересите на посетители на Вашия сайт.

В статистиката, която ние Ви предлагаме, достъп до данните имаме само ние, като администратори на сайта и Вие, като негови собственици. Връзката е криптирана и достъп до информацията нямат трети лица.

Данни за посещенията Във вашия сайт не могат да се ползват като полезна търговска информация от Ваши конкуренти, за целите на различни специални органи и служби, хакери или други злоумишлени лица.

Полезни връзки

Входът в нашата статистическа услуга през браузър е на адрес: stat.lulin.net

Безплатно приложение за смартфон / таблет за Андроид или за iOS.

PIWIK е вече Matomo
Мобилно приложение
Посетители по географско положение
Посетители по тип устройство
Посетители по тип устройство
Карта на посетителите
Мобилно приложение
Посещения, идващи от сайтове и социални мрежи
Общият изглед може да се настройва с различни джаджи