Техническа и административна поддръжка на сайт

Техническа поддръжка на сайтове за малък, среден бизнес и НПО

Предлагаме техническа поддръжка и администрация на динамични сайтове, изградени със системи за управление на съдържание (Content Management Systems, CMS) – Drupal версии 6 и 7, Backdrop CMS всички версии, Wordpress всички версии, както и на статични (HTML) сайтове.

Възможна е поддръжка и на сайтове, изградени с други системи за управление на съдържание (CMS) с безплатен и отворен код, за които съществува документация в Интернет – след проучване на съответната система, с която е изграден сайта и запознаване с конфигурацията на сайта.

Извършваме също така преобразуване (ъпгрейд и конвертиране) на сайтове, изградени с Drupal всички версии, Wordpress всички версии или други платформи за изработка на сайтове към Backdrop CMS - наша основна система за разработка на нови сайтове.

Описаните в тази страница услуги се предлагат за сайтове на микро, малък или среден бизнес, както и за неправителствени организации, сдружения и други организации. Нашата бизнес стратегия е да работим с много на брой клиенти с малък или среден бизнес наместо с един или няколко големи клиента.

Техническа поддръжка на сайт

Техническата поддръжка включва управление на домейн, хостинг и сервизни услуги, които са необходими за правилно и надеждно функциониране на Вашия сайт, както и за защитата му от повреди в сървърно оборудване и мрежи, грешки при работа със сайта или атаки от злоумишлени лица.

Извършва се също така текущо обновяване на ядрото на системата и инсталираните модули при поява на нови версии, които отстраняват софтуерни грешки (бъгове), усъвършенстват сайта или отстраняват проблеми със сигурността.

Техническата поддръжка включва също редовно текущо записване на резервни копия (backup) на файловата система и базата данни на сайта и при необходимост възстановяване на сайта от резервно копие.

Администрация и управление на съдържание на сайт

Администрацията и управлението на съдържание включва публикуване на текстове, снимки и видео, предоставени от клиента или съдействие на клиента да публикува сам такова съдържание.

Копирайтинг услуги (писане на текстове за сайт)

Предлагаме също и услуги по създаване и редактиране на оригинално съдържание за сайт по теми, зададени от клиента, намиране на снимки, заснемане на обекти или предметна фотография, както и други фотографски услуги за сайт и др. услуги, които осигуряват качествено съдържание на сайта.

Извършваме също стилова и езикова редакция на текстове, изпратени от клиента, обработка и ретуш на изображения, редакция и обработка на видеоклипове.

Много често в практиката създаването на съдържание за сайт става под формата на интервю (чрез среща или онлайн), при което провеждаме разговор с клиента и записваме с диктофон отговори на различни въпроси относно сайта и дейността на фирмата, на базата на което след това съставяме и редактираме съдържание за сайта.

Домейн

Домейн (от английски: domain - област, владение) е адресът, името на Вашия сайт в глобалната Интернет мрежа. Примерно нашият домейн е lulin.bg.

Ориона Дизайн извършва регистрация и управление на домейн за Вашия сайт, а също така може да поеме управлението и на вече регистриран домейн. Управлението на домейна е важно за правилно функциониране на сайта, както и за неговата сигурност.

При създаване на нов сайт ние ще проверим какви свободни домейни има с желаното от Вас название, както и ще Ви дадем съвет за правилен избор на домейн - важно за рекламата на сайта и за оптимизацията му за търсачки.

Най-често използваните домейни са:

Стандартни домейни

  • .com (от Commercial), свързан с търговия и бизнес
  • .net (от Network), свързан с компютри, мрежи и интернет
  • .eu (от European), сайт от страна в Европейски съюз
  • .biz (от Business), свързан с търговия и бизнес
  • .info (от Information), информационен сайт
  • .org (от Organization) - за дружества и организации с идеална цел

Български домейни

  • .bg (от Bulgarian), сайт от България

Други национални и специални домейни

Съществуват (и можем да регистрираме за Вас) множество други домейни, които по-рядко се ползват за български сайтове - национални домейни за други държави, континенти и географски райони, специални домейни като .agency, .bar, .bio, .business, .car, .club, .coffee, .credit, .expert, .design, .legal, .tv и десетки други.

Хостинг

Хостингът е обобщено понятие, включващо множество различни услуги и достъп чрез Интернет до уеб сървър - компютър, инсталиран със специален мрежов софтуер, постоянно свързан Интернет, където се инсталира Вашия сайт.

Ориона Дизайн предоставя хостинг услуги за поддържани от нас сайтове. Не предлагаме хостинг като самостоятелна услуга – когато Вие сами или трета страна разработва и поддържа сайта.

Наш партньор в предоставянето на хостинг услуги е най-голямата българска хостинг компания – Суперхостинг.бг. Ориона Дизайн е реселър (reseller) на Суперхостинг.бг. за хостинг услуги и домейни

Ако ползвате Ваш собствен хостинг и домейн след сключване на договор за техническа поддръжка трябва да ни предоставите за срока на договора изключителен достъп до управлението на хостинг акаунта и домейна.

За повече информация, моля обадете се или изпратете запитване.