Уникален уеб дизайн

Уникален уеб дизайн

Какво е тема (шаблон, темплейт) за сайт?

В съвременните системи за управление на съдържание “Тема” (шаблон, темплейт) е тази част от системата, което управлява оформлението на сайта – неговите размери, структура и елементи, цветове, шрифтове, лого, фонови изображения и др.

Безплатни и платени готови теми за сайт

Съществуват множество източници в Интернет, откъдето може да свалите безплатно готова тема, на първо място сред които е сайтът на създателите на системата за управление на съдържание, с която ще бъде изграден Вашия сайт.

Ние разработваме сайтове със системи за управление на съдържание Backdrop CMS, Drupal и Wordpress и в сайтовете на тези системи могат да се намерят безплатни готови теми.

Безплатни теми се предлагат и в други сайтове, специализирани в предлагане на теми (обикновено печелещи от показване на реклами). Могат да се открият с Гугъл примерно с търсене за "free website themes" (безплатни теми за сайт).

Има също и много други сайтове, които разработват и предлагат срещу заплащане готови теми за различни системи за управление на съдържание и най-често платените теми са с по-високо художествено качество и по-сложен дизайн. Цените варират в широк диапазон - от няколко десетки до стотици Евро (долари).

Предимства и недостатъци на готовите теми

Основно предимство на готовите теми (безплатни или платени) е по-бързата разработка (спестява се време за планиране и създаване на уеб дизайн) и оттам - по-ниска цена за цялостна изработка на сайт.

Както безплатните, така и платените теми не са уникални – те се използват от множество сайтове – понякога стотици и хиляди сайтове, които поради еднаквата тема изглеждат еднакво или много сходно.

Нещо повече и по-лошо – колкото по-красива е една готова тема - независимо дали безплатна или платена - толкова повече сайтове я инсталират.

Ето защо като избирате готова тема, Вие всъщност избирате Вашият сайт да изглежда като хиляди други и така губите своята уникалност, обезличавате се и губите важно пазарно предимство - да сте различни от другите, да се отличавате, да правите впечатление, да Ви запомнят.

Главен недостатък на готовите теми, е че те са като дреха, която трябва да стане на всеки – защото се разработват с идеята да се ползват от най-различни сайтове те не могат да отразят индивидуалните изисквания на всеки конкретен сайт, да бъдат съобразени с Вашата дейност и фирмен стил.

Ако искате красив и впечатляващ, запомнящ се сайт с уникален и характерен дизайн (задължително условие за всяка успешна реклама), готовите теми трябва да се редактират. Това обикновено отнема много повече време отколкото да създадем напълно нова тема конкретно за Вашия сайт.

Готовите теми, както безплатните, но особено платените, имат още един изключително неприятен недостатък – те почти винаги правят сайта прекалено сложен, претрупан и тежък. Страниците се отварят дразнещо бавно, навигацията е заплетена, неразбираема и нелогична.

Бавният сайт е неудобен за посетителите и влияе отрицателно на оптимизацията на сайта за търсачки като често дори прави оптимизацията за търсачки невъзможна или в най-добрия случай сайтът постига посредствени резултати при търсене в търсачки защото търсачките считат скоростта на работа на сайта за решаващ фактор при оценка на неговата полезност за посетителите.

Нашето предложение - уникален уеб дизайн за Вашия сайт

Нашият подход е да създаваме нова уникална тема, да проектираме нов и индивидуален дизайн за всеки нов сайт, който стартираме.

Можем да разработим тема и по зададен от Вас графичен проект (направен с Word, Excel, PowerPoint, Photoshop или какъвто софтуер ползвате), чертеж, рисунка на хартия, примерен сайт и дадени указания и изисквания.

Предимствата на такъв подход са многобройни:

  • Уникален, индивидуален дизайн - Вашият сайт ще бъде красив, интересен, запомнящ се и няма да прилича на хиляди други сайтове.

  • Запазване на Вашия фирмен стил – лого, цветове, шрифтове и пълно съответствие на дизайна на сайта с други елементи на Вашия маркетинг – печатни рекламни материали, външна реклама, дизайн на опаковки, рекламни подаръци и др.

  • Лек и малък по размери оптимизиран програмен код на страниците – сайтът се зарежда много по-бързо от браузърите на посетителите.

  • По-добра оптимизация на сайта за търсачки, удобство и лесна работа на посетителите със сайта.

  • Навигацията в сайта е лесно разбираема, логична, съответства на съдържанието и целите на сайта

  • По-голяма сигурност в работата на сайта. Тъй като кодът е написан от нас специално за Вас, сайтът съдържа само проверени във времето техники за дизайн, гарантирано работи в различни браузъри и е надежден и лесен за поддръжка.

Колко струва разработката на уникален уеб дизайн?

Разработката на тема с уникален дизайн е включена в цената за изработка на сайта. Това е нашият начин да правим сайтове. А цената е съобразена с Вашите изисквания и възможности.

При изработката на сайт и проектиране на неговия дизайн ние никога не ползваме готови теми и шаблони, независимо дали са безплатни или платени.

Всеки наш сайт е с индивидуален дизайн, който съответства на Вашия фирмен стил, лого, фирмени цветове, в хармония със съдържанието на сайта, оптимизиран за потребностите и интересите на Вашите клиенти и партньори.

Респонсив (мобилен) уеб дизайн?

Респонсив (мобилен, наричан още адаптивен) дизайн означава, че дизайнът на сайта автоматично се адаптира, приспособява към размера на екрана на устройството, с което го разглеждате - настолен компютър, таблет, смартфон и др.

Да, уникалният дизайн на Вашия сайт ще бъде лек и бърз респонсив дизайн. Не считаме това за някаква екстра, особена заслуга и го споменаваме с неудобство, само защото се посочва в офертите на повечето други разработчици.

Считаме, че да се прави сайт с респонсив дизайн в наши дни е задължително и естествено, това въобще не подлежи на обсъждане. Липсата на добър респонсив дизайн би било престъпление към клиента, към Вас. Няма да го допуснем.