Дизайн и печат на листовки и дипляни

Листовки, флаери и дипляни

Листовката (фигура 1) представлява лист без прегъване, има по-широка страница, чете се от по-голямо разстояние, изисква по-дълги редове с по-голям размер на шрифта, по-голямо междуредово разстояние и позволява по-големи илюстрации.

Листовката често се нарича разговорно флаер (от англ. flyer, flier) защото поради сравнително по-голямата площ на страницата и липсата на подвързване и скрепване в книжно тяло на множество листа и страници се възприема като "хвърчащ лист".

Листовки и видове дипляни

Дипляната (фигури 2 - 7) има една или повече гънки и повече на брой, но по-малки по ширина страници.

Поради малката ширина на страниците, дипляната има по-къси редове, по-малък размер на шрифта, по-малко междуредово разстояние и по-малки илюстрации.

В дипляните е възможно разполагане на големи илюстрации ако се разположат на две и повече съседни страници, но така се налага прегъване на снимките, което обикновено е нежелателно и некрасиво.

В резултат на тези различия, листовката е по-ефектна заради големите илюстрации, възприема се по-бързо и се чете по-лесно поради по-големия шрифт, но съдържа по-малко количество текстова информация.

Дипляната се чете по-бавно, но съдържа по-голямо количество, по-добре подредена и по-логично представена текстова информация за което спомага разпределянето на информацията и снимките в различни страници и отделни колони.

Ето защо листовката служи за бързо и ефектно представяне на малка по обем информация и големи илюстрации.

Дипляната може да представи по-голямо количество текстова информация, но изисква повече внимание и усилия от читателя.

Листовките се използват за привличане на вниманието и масова реклама сред случайни клиенти, нямащи време и желание за четене на сложни текстове - на изложения, за разпространение в пощенски кутии, за раздаване на улицата и др.

Дипляните са подходящи за кампания към по-тесен кръг заинтересовани клиенти, които биха отделили необходимото време за възприемане на повече и по-сложна информация.

Дипляните се сгъват и са подходящи за изпращане в пощенски плик. Прегъването на листовките е нежелателно.

Дипляни и брошури

Макар дипляната да има две, три или повече страници, тя се състои само от един лист с една или повече гънки, като при прегъването се получават различен брой страници.

Брошурата е различен вид печатно изделие, съставено от два и повече печатни листа, които изискват подвързване – шиене с телчета, подвързване с телен или пластмасов гребен или спирала, различни видове топло и студено лепене.

Относно дизайн и печат на брошури вижте страница Брошури и каталози.

Дизайн и предпечат

Рекламни текстове

design-girlАко писането на рекламни текстове ви затруднява, можем да напишем или редактираме текста вместо вас.

Писането и редактирането на рекламни текстове е отговорна професия. Необходими са както богат език с подходящ стил, така също и съобразяване с рекламната кампания, образованието и културата на целевата аудитория. Бихте имали полза от нашия опит.

Рекламна фотография

Добрите листовки и дипляни изискват снимки заснети от добър фотограф с професионална снимачна техника и осветление.

Ако нямате професионални снимки можем да извършим качествено фотозаснемане на необходимите изделия или обекти. Разполагаме с възможности както за предметна, така и за студийна рекламна фотография, а също и за снимки на сгради, съоръжения и обекти на открито.

Непрофесионалните, любителски снимки, макар и често използвани в практиката, са вариант, който ви съветваме да избягвате. Когато се налага обаче можем да подобрим качеството на любителски снимки с дигитална обработка на изображенията.

Обработка на снимки и илюстрации

Имаме продължителен опит и отлични познания за дигитална обработка, подготовка за печат, ретуш и оптимизация на снимки и изображения, графични ефекти, рисуване и векторизиране на лога, схеми, таблици и илюстрации.

Дигитален и офсетов печат

Офсетов печат

Малки тиражи се отпечатват с дигитален печат.

Освен печат на малки количества, дигиталният печат позволява изработка в по-кратки срокове.

Средни и големи тиражи се отпечатват с офсетов печат.

Печатът на листовки и дипляни се извършва върху широка гама офсетови, хромови (гланцирани) или специални ефектни хартии.

Цени за дизайн и печат на листовки и дипляни

Дизайнът и печатът на листовки и дипляни е специфична и индивидуална задача с най-различни предпочитания на клиента.

В някои случаи за клиента е важно да постигне най-ниска цена, в други - високо качество. Понякога дизайнът е лесен и става бързо, в други случаи изисква дни и дори седмици работа и разработка на множество варианти.

За Ориона Дизайн изработката на листовки и дипляни не е конфекция и серийно производство, а индивидуална поръчка по мярка на клиента.

Ето защо не предлагаме готови цени за дизайн и печат на листовки и дипляни, а изготвяме индивидуална калкулация за всеки отделен случай.

 

За повече информация, моля обадете се или изпратете запитване.