Защо се нуждаете от уеб сайт?

Въпрос:

Моят бизнес е много малък, само аз и двама служители. Нашият продукт не може да се продава онлайн. Каква полза бих имал от изработка на фирмен уеб сайт?

Отговор:

Това е един от най-важните и най-често задаваните въпроси на стартиращия малък или среден бизнес.

Изграждане и развитие на малък сайт за малък бизнес

Когато Вашата фирма има макар и малък уеб сайт, това е доказателство, че Вие възприемате и планирате сериозно и отговорно своя бизнес.

google-searchТова, което ще направят опитните и образовани потенциални Ваши клиенти, преди да изберат Вас, е да проверят информацията за Вас чрез търсене с Гугъл.

Ако нямате сайт, първото което губите, са опитните и образовани клиенти, ползващи Интернет, с добър собствен бизнес или работа, клиенти, разполагащи с пари.

А Вие търсите клиенти, които плащат добре и имат пари, нали? Всички търсят такива.

Спестявайки си разходи за създаване и поддръжка на уеб сайт, Вие избирате да работите за клиенти, които не ползват Интернет, нямат пари или не плащат добре, избирате да работите евтино, много, с малка или никаква печалба.

Вашият сайт е публично лице на Вашия бизнес, начинът, по който показвате на Вашите клиенти, доставчици и партньори кой сте, какви дейности имате и им помагате да изберат Вас пред Ваши конкуренти.

Ако Вие нямате сайт, но Вашите конкуренти имат, то вече изоставате сериозно в непрестанната и трудна борба за привличане на клиенти, която всеки бизнес и особено стартиращият бизнес, упорито води.

Разработка на уеб сайт за малък бизнес

Колко струва един уеб сайт за нова фирма?

За да вършите своя бизнес, Вие вероятно имате нужда от магазин, офис, кола, машини и оборудване. И за това сте планирали инвестиции – разходи за регистрация на фирма, офис, мебели, техника и др. Стотици, а най-вероятно десетки хиляди левове.

Един първоначален малък уеб сайт е десетки, стотици пъти по-евтин от цялата начална инвестиция за стартиране на Вашия бизнес. Но неговата липса или лошо качество може да я обезсмисли, да превърне инвестицията в загуба, в мъчителна борба за оцелявате.

Накрая, ако оцелее Вашият бизнес, за да го спасите, Вие пак ще трябва да направите уеб сайт. След като сте научили урока по трудния начин.

Но след много загубено време и почти сигурно загубена значителна част от началните инвестиции.

Затова не губете време, нерви и средства. Вашият уеб сайт е жизнено необходим.

Точка. Без повече въпроси. Без никакво съмнение.

В сравнение с ползата, цената е ниска и напълно допустима. Започнете с малък сайт или сайт-визитка.

Разработката на фирмен сайт не еднократно действие, а процес, постоянен процес, съпътстващ развитието на Вашия бизнес.

Стартирайте сайта от самото начало на Вашия бизнес, с минимална сума, каквато може да си позволите, и развивайте сайта с времето. Ние ще Ви помогнем за това.

Изберете домейн и име на фирмата едновременно

Попитайте ни да проверим какви свободни домейни има.

Регистрирайте (ние ще Ви помогнем) подходящ свободен домейн дори преди да изберете име за фирмата. Съобразете името на фирмата с домейна, който вече притежавате.

От това фирмата и домейнът на Вашия сайт да се изписват по еднакъв или сходен начин ще имате огромна полза и много допълнителни клиенти и печалби.

След регистрация на фирмата, когато реално стартирате дейността си и започнете да инвестирате, едно от първите неща, за което отделяте пари, нека бъде изработката на малък сайт, дори да е само една уеб страница.

После може да го развиваме допълнително заедно и постепенно. Не с парите, отделени за начални инвестиции, а с парите, които бизнесът ще започне да печели.

Защото ако оставите разходите за изработка на уеб сайт за накрая, почти сигурно ще се окаже, че няма пари за него. Когато човек стартира нов бизнес, трудностите и разходите винаги се оказват повече от предвиденото.

Затова, ако средствата не стигат, откажете се от нещо друго, но разработката на малък уеб сайт, дори и само една уеб страница, поставете сред най-важните си приоритети.

Да постъпите по друг начин е все едно да си купите нова кола, но да не Ви останат средства за бензин. За какво Ви е нужна колата тогава?

Кога е по-добре на нямате сайт?

Все пак от това правило има едно изключение: по добре е да нямате уеб сайт отколкото да имате лош уеб сайт, който да представя Вашия бизнес по неподходящ начин.

Но не мислете, че лош сайт означава евтин сайт или пък че скъп сайт означава добър сайт. Може да се направи добър сайт за малко пари, както и да се похарчат хиляди за сайт, който не върши никаква работа и дори е вреден.

Ето защо когато стартирате Вашия нов бизнес Вие трябва задължително и от самото начало да направите един изключително важен избор.

И той не е в това дали да правите сайт, а на кого да се доверите за начална изработка, бъдещо развитие и поддръжка и оптимизация за търсачки на сайта на Вашата фирма.

Поддръжка и развитие на сайта

рекламна чаша на уеб администраторВашият уеб администратор е не по-малко важен за Вас от Вашия счетоводител, адвокат, специалист по продажби или личен лекар!

Така както избирате лекар, не според цената, а според това дали умее да лекува, така изберете и уеб администратор – не за еднократна изработка на формален сайт с цел най-ниска цена, а дългосрочен партньор, който ще проучи особеностите на дейността Ви и ще разработи уеб сайт - активен и печеливш елемент от Вашия бизнес.

Вашият сайт е жизнено важна част от Вашия бизнес.
Уверете се, че го третирате като такъв!